Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τίτλοι τέλους για Στογιάκοβιτς!!!!



Ενας δικός μας άνθρωπος που τον αγαπήσαμε όλοι οι Ελληνες φίλαθλοι για το ήθος του και τον ηγετικό του χαρακτήρα ο Πέτζα Στογιάκοβιτς αποφάσισε να βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του μετά απο 20 χρόνια!!! Ο Πρωταθλητής του ΝΒΑ (με τους Ντάλας Μάβερικς του Ντίρκ Νοβίτσκι)ανακοίνωσε στο ΕSPN ότι είναι η ώρα, όταν αρχίζεις και παλεύεις με το ίδιο σου το σώμα παρότι απο όσο προετοιμάζεσαι για ενα παιχνίδι είναι κλήση αφύπνησης.

Ο Στογιάκοβιτς, ένας απο τους καλύτερους σουτέρ του ΝΒΑ την τελευταία δεκαετία ήρθε στον ΠΑΟΚ το 1994 απο τον Ερυθρο Αστέρα και πήρε την Ελληνικη υπηκοότητα. Στον δικέφαλο του Βορρά έκατσε μεχρι το 1998 που με το διάσημο σούτ του στα ημιτελικά των πλέι-οφ της Α1 απέκλεισε τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ φτάνοντας τον ΠΑΟΚ στον τελικό (είχε κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλαδος το 1995).

Μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στα Ευρωπαικά παρκέ ήρθε η στιγμή να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να αγωνιστεί στο ΝΒΑ (είχε βγεί Νο14 στα Ντράφτ του 96) με τη φανέλα των Σακραμέντο Κίνγκς. Εκεί μαζί με τον ήδη θρύλο συμπατριώτη του Βλάντε Ντίβατς κάνανε θαύματα με αποτέλεσμα ο Πετζα να συμμετάσχει και σε τρία συνεχόμενα Ολ-στάρ γκέιμ του ΝΒΑ και να αναδειχθεί σε Πρωταθλητή σε σούτ τριών πόντων το 2002 και το 2003. Μετά το 2006 που έφυγε απο τους "Βασιλιάδες"αγωνίστηκε κατα σειρά σε Πέισερς, Χόρνετς, Ράπτορς και Μάβερικς κλείνοντας τη καριέρα του με τον ιδανικότερο τρόπο, με ένα δαχτυλίδι Πρωταθλητή!!!!!!!

Με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας έγραψε επίσης ιστορία, άσχετα αν και έφτασε μια ανάσα το 1998 να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας, αλλά μετά το βέτο που άσκησαν τότε οι Αλβέρτης και Σιγάλας δεν έγινε ποτέ, κατάφερε να κατακτήσει απο το 1999 μέχρι το 2003 ένα Ευρωμπάσκετ το 2001 στην Τουρκία και ένα Μουντομπάσκετ στην Ινδιανάπολη το 2002 μαζί με την εξαιρετική φουρνιά των Ντίβατς, Μποντιρόγκα, Γκούροβιτς και Γιάριτς και με προπονητή τον μεγάλο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Μερικά βίντεο απο τον μεγάλο Πέτζα θα σας θυμίσει γιατί θαυμάστηκε απο εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο



                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου